Over mij

Hallo, ik ben Rosemarie Burgman.

Kunst is altijd in mijn leven aanwezig geweest. Als kind werd ik door mijn ouders al meegenomen naar belangrijke architectuur en de grote musea in Europa, waardoor ik veel grote kunst uit verschillende historische stromingen heb kunnen aanschouwen. Die invloed is door de jaren heen gebleven, kunst kan mij diep intrigeren, emotioneren en inspireren.

Op kleuterleeftijd begon ik mensen en hun gedragingen te tekenen. Ergens in mijn kinderjaren begon ik serieus perspectief te bestuderen en te oefenen: hoe teken je een tafel vanaf de bank zittend. Ook waren rozen en paarden favoriet. Eindeloos oefende ik de anatomie van paardenlijven, het perspectief van rozenblaadjes, de anatomie van mensen in verschillende houdingen, en gezichtsuitdrukkingen vanuit verschillende hoeken.

Ik heb gestudeerd aan twee kunstacademies, de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg en de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag.

Schilderen en tekenen betekent voor mij veel noeste arbeid, kijken en nog eens kijken, leren van kunst uit diverse historische stromingen, en het ‘vertalen’ van iets multidimensionaals naar het 2-dimensionale vlak. Tijdens dat proces voel ik vuur en groot enthousiasme.

Gemoedstoestanden vangen is voor mij het meest relevant. Het persoonlijke karakter ervan is vaak herkenbaar en dat maakt het voor mij verbindend.

Ik vind het intrigerend om verschillende stijlen te combineren. Het is een intuïtieve en speelse weergave waar ze elkaar ontmoeten.    

Ik schilder zowel met acrylverf als met olieverf. Beide hebben hun eigen kwaliteiten en eigenschappen. Ik gebruik verf met zeer hoge pigmentwaarde wat intense kleuren oplevert.

 

Werkwijze

Ik maak zowel vrij werk als portretten in opdracht. In mijn eigen speelse stijl of klassiek realistische stijl met een speelse twist of volledig realistisch. Als u mij vraagt om een schilderij te maken, dan is het belangrijk dat ik een uitgebreid beeld krijg van het onderwerp. (Persoon, (huis)dier, huis, boom etc). Als het enigszins in de buurt is dan ontmoet u graag. Ik vraag vaak om gewone ‘kiekjes’ waar het te portretteren onderwerp op een natuurlijke en karakteristieke manier te zien is, zonder een geposeerde pose. Er mag best een bijzondere gemoedstoestand of situatie op te zien zijn. Het onderwerp mag dan ook best in een hoek van de foto, als toevallige figurant te zien zijn, wanneer het treffend of mooi is.    

U bent van harte uitgenodigd om in mijn atelier aan huis en in mijn huiskamer, waar enkele werken tentoongesteld zijn, een kijkje te komen nemen.

U kunt een bericht achterlaten op mijn telefoon, omdat ik waarschijnlijk aan het werk ben, zodat ik u later terug kan bellen. U kunt ook een email versturen. Dat kan tevens via het contactformulier in menupagina ‘Contact’.

Tot ziens en hartelijke groet,

Rosemarie Burgman

Email: info@rosemariekunst.nl
Telefoonnr.: 0611073107
Jacob Marisstraat 8, 7312 RT Apeldoorn